12-04-07

Reeks 1; disc 1.

1

1. De ommekeer
Net wanneer Witse op het punt staat zijn vrouw en zijn baas te betrappen, komt hij op het spoor van een gezochte overvaller die betrokken is bij een roofmoord op een juwelier in Elsene. Witse kan de man overreden om zich aan te geven en zijn kompaan en de verstopplaats van de buit mee te delen. Op de plek waar de twee hun wagen hebben achtergelaten is er echter geen spoor meer van het geld. Witse vermoedt dat duivenmelker Ludo Williams (Jos Dom) het geld gevonden heeft en voor zich gehouden. De gespannen situatie op zijn werk tussen hem een zijn baas wordt door zijn privé-problemen echter zo ondragelijk, dat Witse weggepromoveerd wordt uit Brussel, en uiteindelijk in het gerechtelijk arrondissement Halle belandt.

2
2. De Bonami
Witse maakt in Halle kennis met zijn nieuwe collega's: zijn assistent Dimitri Tersago, de chagrijnige inspecteur Romain Van Deun en zijn assistent Rudy Dams (Mark Stroobants), en vooral met hoofdcommissaris Ilse Van de Casteele. Zijn eerste opdracht is de moord op een binnenschippersmatroos, Dennis Falkenhofer (Koen Monserez) onderzoeken. Falkenhofer heeft een voorgeschiedenis van caféruzies en knokpartijen, en de avond ervoor was het in het lokale café alweer prijs tussen hem en slagersleerling Wouter Van Opstal (Han Coucke). Op de kleding van de jongen zijn echter geen bloedsporen terug te vinden. Witse geraakt wel geïntrigeerd door het gebrek aan medeleven van de schipper Rondelez (Dirk Lavryssen) en zijn vrouw (Gert Portael). Wanneer bovendien blijft dat Falkenhofer nogal voor jonge vrouwen valt en het schippersechtpaar een attractieve dochter, Esmée (Wine Dierickx) van 16 jaar hebben, denkt Witse in de richting van een passiemoord.
3
3. Het horloge
De ouders van een doodgereden kind hebben een anoniem telefoontje van de dader gekregen op de vooravond van de begrafenis, waarin die zijn spijt betuigt. Witse, Tersago, Dams en Van Deun zijn op de begrafenis aanwezig, vermoedend dat de dader ook aanwezig zal zijn, en ze arresteren ene Johan Van Zeebroeck (Frank Van Erum). Bij een huiszoeking vinden ze een hoop drugs, en per vergissing neemt de technische dienst ook een oud zakhorloge met een foto in mee. Johans vader (Rikkert Van Dijck) beweert de naam die in het horloge is gegraveerd noch de foto te herkennen, en Johan verklaart dat hij het stuk heeft overgekocht van een junk. Toevallig ligt er in de archieven een dossier van een drugsdode, Timothy, met dezelfde achternaam. Van Deun heeft het onderzoek een paar weken voor Witses komst afgewikkeld, maar Witse is ziedend als hij merkt hoeveel sporen Van Deun ononderzocht heeft gelaten. Er blijkt een connectie tussen de twee zaken te zijn, één waarbij alles draait om een mislukt bouwpromotie-project.
4
4. Afscheid
Charlotte Brabants (Nele Bauwens) is een 35-jarige enquêtrice, die op een morgen teruggevonden wordt op de parking van een taverne. De taverne blijkt een gekende ontmoetingsplaats te zijn voor eerste afspraakjes van een huwelijksbureau. Witse eist inzage in de dossiers, en komt tot de conclusie dat één van de potentiële huwelijkskandidaten, Jan Duckart (Rudy Morren), juffrouw Brabants stalkte. Bovendien hebben Witse en Duckart nóg een gemeenschappelijke kennis... Het vreemde is echter dat Charlotte Brabants blijkbaar een vaste vriend had, een industrieel die door zijn broer maar wát graag zo ver mogelijk van de zakelijke beslommeringen van het bedrijf gehouden wordt.
2004

15:13 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

op bezoek in bloggenland veel blogplezier, kom ook eens een kijkje nemen bij ons http://www.bloggen.be/steffi/ daaaag

Gepost door: steffi | 19-04-07

De commentaren zijn gesloten.