12-04-07

Reeks 1; disc 2.

5
5. Lieve oudjes
Bejaardenhelper Peter Gijsbrecht (Mark Van Eeghem) is getuige hoe een vrouw van een Europarlementariër aan een tankstation wordt ontvoerd. De vrouw en haar man worden door de politie even later bij hen thuis teruggevonden, op gruwelijke manier het slachtoffer geworden van roofmoord. Met de hete adem van de Europese Commissie in zijn net stelt Witse voor om de gestolen kredietkaarten nog even níet te blokkeren, in de hoop dat de daders een fout maken en zichtbaar zijn op de één of andere beveiligingscamera. En inderdaad, Van Deun komt op de proppen met een bewakingscamera die een half uur lang alle mensen op de roltrap heeft gefilmd. Aan Gijsbrecht wordt gevraagd de dader aan te wijzen, maar die wil dat enkel doen in ruil voor strikte anonimiteit: zijn naam mag nergens in het dossier verschijnen. Eens Witse die belofte heeft gemaakt, duidt hij Kurt Haverals (Peter Thyssen) aan als de dader, een zware jongen met een strafblad van geweldplegingen.
6
6. Bijklussen
Witses rivaal Paul Keysers roept zijn hulp in om de diefstal van een paar kostbare schilderijen op te helderen. De modus operandi vertoont erg veel gelijkenissen met die van Mario Sarasin (Nand Buyl), een kunstdief die Witse eertijds de doos heeft ingedraaid. Sarasin is echter van zijn "pensioen" aan het genieten, samen met zijn vriendin Pascale (Hilde Van Mieghem), een voormalige hoer. Sarasin herkent in de diefstal de hand van zijn ex-handlangers en belooft aan Witse vitale informatie in ruil voor absolute discretie. De kunstdieven worden 's anderendaags al geklist, en de schilderijen zijn terecht, maar Sarasin wordt vermoord teruggevonden.
7
7. Loesje
Robbie Jonckers (Mout Uyttersprot) wordt uit het water gevist, met zijn maag vol antidepressiva en zijn bloed vol alcohol. Bovendien heeft hij vlak voor zijn overlijden naar een zelfmoord-preventielijn voor jongeren gebeld. Hoofdcommissaris Van de Casteele wil het dossier laten afsluiten, maar Witse heeft op de GSM van het slachtoffer nog een telefoontje ontvangen van een meisje dat kennelijk niet op de hoogte was van Loesjes Robbies dood. Witse probeert het meisje, Loesje (Marie Vinck), op te sporen, en komt tot de ontdekking dat haar vader Johan (Johan van Assche) hulpverlener bij de bewuste jongerentelefoon is, en hij dus mogelijk het laatste gesprek met Robbie heeft gevoerd. Witse probeert Johans collega, Annemarie Nachtegaele (Els Olaerts) met Loesje te laten spreken. Ze beroept zich echter op haar beroepsgeheim om in de zaak geen verdere verklaringen te moeten afleggen.
2004

15:08 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.