12-04-07

Reeks 1; disc 3.

8a
8. Een oude zaak
Raymond Van Deun is bezig om op eigen houtje een reeds lang geklasseerde zaak uit te spitten, en zit zonder medeweten van zijn collega's een huis te observeren, wanneer hij door een onbekende zwaar wordt toegetakeld. Witse leidt het onderzoek, en alhoewel hij voor de buitenwereld de geëngageerde collega uithangt, kan hij de vuile onderkruiper niet luchten, zeker wanneer blijkt dat die minutieus alle misstappen van Witse zelf aan het noteren is. Na lang aandringen weet Witse aan de zwaargewonde Van Deun de naam van het dossier te ontfutselen. Het betreft een oude zaak waarbij ene Marie-Claire Lambrechts (Suzanne Saerens) haar man verloren is bij een verdacht jachtongeval. De dader, Leon Masure (Frans Maas), is daar merkwaardig goedkoop vanaf gekomen, en aangezien de onderzoeksrechter die de zaak eertijds leidde, lid was van dezelfde jachtclub, heeft Van Deun hier naar goede paranoïde gewoonte weer een complot in herkend. Onder Witses opmerkzame oog moeten de speurders in hun onderzoek echter een bocht van 180 graden maken...
9
9. De honden
De gepensioneerde garagehouder Victor Opdebeeck (Herman Coessens) wordt in zijn keuken neergestoken met een vleesmes, terwijl hij het eten voor zijn honden aan het prepareren is, en zijn vrouw Alwina (Camilla Blerau) de hokken aan het schoonmaken. Roofmoord is alvast uitgesloten, want er schijnt niets weg te zijn. Zijn honden kweken was zijn passie sinds hij de garage aan zijn dochter Martine (Kristine Van Pellicom) en haar man Marc (Wim Stevens) heeft overgegeven. De kinderen hebben echter hun vader uit de raad van bestuur gestemd omdat hij zich te zeer bleef moeien met de dagelijkse werking van de garage, en vader had zelfs gedreigd om van de weeromstuit een bedrijfsrevisor op hun dak te sturen. Het ontbreekt echter aan hard bewijs: met name het moordwapen is nergens te bespeuren. Witse heeft intussen een klein bemeubelingsprobleempje: in het gemeubelde huis dat hij huurt worden de meubelen door de ex van de vorige eigenaar geconfisqueerd.
10
10. Monica's passie
Monica D'Arteveld (Christel Van Dijck) presenteert een religieus radioprogramma op een lokale vrije zender. Op een dag is ze spoorloos verdwenen, en haar man Ludwig (Dirk Vermiert) komt aangifte doen van haar verdwijning. Net op dat ogenblik is de politie bezig met een actie om foutparkeerders weg te slepen, en in één van de koffers blijkt haar lijk te liggen. Witse gaat op zoek in de parochie waar Monica werkzaam is, en merkt dat de vrouwelijke parochianen allemaal een flinke boon hadden voor eerwaarde Bart Wijns (Erik Burke), de jonge en hippe priester, die nochtans zweert bij zijn celibaat. Een ander spoor leidt naar een uitgetreden missionaris-avonturier, Bruno Brepoels (Guy Dermul), die vroeger in de parochie actief was, en nog een tijdje in het huis heeft gewoond dat Witse nu huurt.
2004

15:04 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.